Menstrual Cup – Το Κύπελλο Περιόδου Που Άλλαξε Τη Ζωή Μου

Ευκολία, οικονομία και προστασία περιβάλλοντος σε ένα μόνο προϊόν.

9.4
Οικονομία και άνεση

Το Menstrual Cup είναι η πιο οικονομική ασφαλής και εύκολη λύση. Λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση του, ξεχνάτε ότι το φοράτε. Bonus: Η προστασία του περιβάλλοντος.

 • Αποτελέσματα 9
 • Ποιότητα 10
 • Ασφάλεια 10
 • Εγγύηση 8
 • Τιμή 10

Menstrual Cup Κύπελλο ΠεριόδουΤο Menstrual Cup είναι ένα νέο κύπελλο περιόδου που σημειώνει απίστευτες πωλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Νιώθω πολύ τυχερή που το πρόλαβα σε προνομιακή τιμή!

Κατάφερα να κάνω την ζωή μου πιο εύκολη, να εξοικονομήσω χρήματα και να προστατεύσω το περιβάλλον, αγοράζοντας μόνο ένα προϊόν.

Σήμερα μπορώ με μεγάλο ενθουσιασμό να σας προτείνω την καλύτερη εναλλακτική λύση, για να απαλλαγείτε κι εσείς από σερβιέτες και ταμπόν.

Είμαι σίγουρη ότι αξίζει την προσοχή και τα χρήματα σας. Θέλω πολύ να προλάβετε κι εσείς την μεγάλη έκπτωση που είναι διαθέσιμη για λίγες μόνο ημέρες.

Το Menstrual Cup είναι ένα σύγχρονο προϊόν γυναικείας υγιεινής.

Είναι πολύ δημοφιλές στις γυναίκες του εξωτερικού, ενώ τα τελευταία χρόνια γίνεται αγαπητό και από τις Ελληνίδες. Σκοπός του είναι να παρέχει άνεση, προστασία και υγιεινή τις δύσκολες ημέρες του μήνα.

Πρόκειται για ένα μικρό εύκαμπτο κύπελλο περιόδου σε σχήμα καμπάνας. Κατασκευάζεται από ιατρική σιλικόνη, ένα υλικό που είναι υποαλλεργικό και ασφαλές για την υγεία. Είναι πιο αποτελεσματικό από τις σερβιέτες και τα ταμπόν, γιατί συγκρατεί περισσότερη ποσότητα υγρού.

Επίσης, δεν ξεχωρίζει και από τα πιο λεπτά παντελόνια.

Είναι επαναχρησιμοποιούμενο και έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο. Αυτό σημαίνει πως αν ακολουθήσετε τους κανόνες υγιεινής για τον καθαρισμό και την αποθήκευση του Menstrual Cup, θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια.

Έτσι θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα, γιατί δεν θα ξοδεύετε πλέον σε ταμπόν ή σερβιέτες κάθε μήνα. Η οικονομία είναι απίστευτη και αυτό σας το επιβεβαιώνω από την προσωπική μου εμπειρία.

Επιστημονικές Μελέτες

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εμμηνόρροια μπορεί να επηρεάσει τη σχολική εκπαίδευση των κοριτσιών και την εργασία των γυναικών. Κατά μέσο όρο αφιερώνουν 60 ημέρες το χρόνο, για να ασχοληθούν με αυτό το θέμα. Επίσης, μπορεί να αυξήσει τη διάθεσή τους σε ουρογεννητικές λοιμώξεις εάν χρησιμοποιούν προϊόντα υγιεινής κακής ποιότητας.

Έχουν διεξαχθεί πολλές επιστημονικές μελέτες στο πλαίσιο της έρευνας για την χρήση των κυπέλλων περιόδου. Όλες συνέκριναν μεταξύ τους διαφορετικά προϊόντα γυναικείας υγιεινής και κατέληξαν ότι η διαφορά στα κύπελλα περιόδου είναι τεράστια σε σχέση με τις σερβιέτες ή τα ταμπόν.

Οι μελέτες αυτές συνδυάζουν δεδομένα από ιατρικές έρευνες και επιστημονική βιβλιογραφία. Υπάρχει μια πληθώρα από περιλήψεις συνεδρίων, αναφορές και διατριβές, όπου οι συμμετέχουσες ανέφεραν τις εμπειρίες τους από τα κύπελλα εμμήνου ρύσεως ή την προθυμία τους να τα χρησιμοποιήσουν.

Περιεχόμενα

Θέλω σήμερα να μοιραστώ μαζί σας όλη την εμπειρία μου σχετικά με τα κύπελλα περιόδου, να σας προτείνω αυτό που ξεχωρίζω ως καλύτερο με διαφορά και να κάνω την ζωή σας λίγο πιο εύκολη με τις απλές συμβουλές που θα σας δώσω.

Συνεχίστε να διαβάζετε και αφήστε ένα σχόλιο αν έχετε οποιαδήποτε απορία!

Συχνές Ερωτήσεις

Ναι. Τα κυπελλάκια περιόδου δεν δημιουργούν απόβλητα που φράζουν την ομαλή κυκλοφορία των αποβλήτων, δεν κόβονται δέντρα και το κόστος είναι χαμηλότερο καθώς μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο, ώστε να συγκρατείτε με έναν ελαφρύ μηχανισμό αναρρόφησης. Δεν θα το νιώσετε όσο εφαρμόζεται σωστά και κάθεται σωστά στον κόλπο και αυτό σας το υπογράφω προσωπικά.

Το Menstrual Cup μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και αν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν μόνο σερβιέτες και δεν χρειάζεται να δοκιμάσετε πρώτα με ταμπόν. Βασικά, δεν χρειάζεται καν να κάνετε πρόβα πριν από μια περίοδο. Μπορείτε απλά να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν.

Θυμηθείτε, το κύπελλο περιόδου που χρησιμοποίησα και σας παρουσιάζω, είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη. Πρόκειται για ένα απίστευτα εύκαμπτο και ευέλικτο πραγματάκι. Πρέπει να διπλωθεί για να εισαχθεί και δεν είναι πιο άβολα από τη χρήση ταμπόν. Πιστέψτε με σε αυτό.

Πλύνετε το με καθαρό νερό και σκουπίστε το με ένα χαρτομάντιλο. Στο τέλος κάθε κύκλου, καλό θα ήταν να αποστειρώνεται και να αποθηκεύεται έτοιμο για τον επόμενο μήνα. Δεν την κάνω πάντα, αλλά αν σας ενδιαφέρει, η αποστείρωση γίνεται εύκολα βράζοντας το κύπελλο σε μια κατσαρόλα με νερό για τρία λεπτά. Για να το αποθηκεύσετε, χρησιμοποιήστε μια βαμβακερή σακούλα που αναπνέει.

Πως Χρησιμοποιείται;

Εάν μπορείτε να βάλετε ένα ταμπόν, τότε είναι σχετικά εύκολο να τοποθετήσετε και αυτό το προϊόν γυναικείας υγιεινής.

Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1.      Πλύνετε καλά τα χέρια σας.
 2.      Απλώστε νερό ή λιπαντικό με βάση το νερό, στο χείλος του κυπέλλου.
 3.      Διπλώστε ελαφρά στη μέση, κρατώντας το στο ένα χέρι με το χείλος στραμμένο προς τα πάνω.
 4.      Τοποθετήστε το στον κόλπο, όπως θα κάνατε με ένα ταμπόν, μέχρι να νιώσετε μια μικρή αντίσταση από τον τράχηλο σας.
 5.      Περιστρέψτε το απαλά ώστε να ανοίξει στην αρχική του μορφή και να δημιουργήσει μια αεροστεγή σφράγιση, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές.
 • Για να το αφαιρέσετε, πρέπει μόνο να πιέσετε ελαφρά με τα δάχτυλά σας το στέλεχος (μια μικρή λαβή στη βάση του) και να το τραβήξετε απαλά.

Δεν πρέπει να αισθάνεστε το κύπελλο περιόδου ρύσεως εάν το έχετε τοποθετήσει σωστά. Θα πρέπει επίσης να είστε σε θέση να κινήστε, να κάθεστε, να στέκεστε και να κάνετε όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς καμία δυσκολία.

 • Εάν νιώσετε δυσφορία ή σας ενοχλεί όταν κάθεστε, αφαιρέστε το και προσπαθήστε ξανά.

Θα σας έλεγα να κάνετε μερικές δοκιμές, πριν την πρώτη φορά που θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικειωθείτε και θα καταλάβετε πόσο απλό και εύκολο είναι στη χρήση του.

 • Οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν ότι δεν το αισθάνονται καν, όταν είναι σωστά τοποθετημένο.

Μπορείτε να φοράτε το κύπελλο για 6 έως 12 ώρες, ανάλογα με τη ροή που έχετε. Μετά τις πρώτες χρήσεις, θα γνωρίζετε πότε ακριβώς θα πρέπει να το αδειάζετε, ώστε να αποφεύγετε δυσάρεστες διαρροές.

 • Πλένετε πάντα καλά τα χέρια σας, κάθε φορά που το τοποθετείτε ή το αδειάζετε.

Πως Καθαρίζεται;

Είναι απαραίτητο να διατηρείτε το κύπελλο περιόδου καθαρό. Κάθε φορά που θα το αφαιρείτε, πρέπει να το πλένετε αμέσως.

Είναι επίσης καλή ιδέα, να το αποστειρώνετε όταν θα τελειώνει η μηνιαία χρήση του. Τοποθετήστε το σε ένα σκεύος με αρκετό νερό και βράστε το για 5-10 λεπτά. Έτσι θα το αποθηκεύετε καθαρό και έτοιμο για τον επόμενο κύκλο της εμμήνου ρύσεως.

Θα αναρωτιέστε σίγουρα, πως θα μπορείτε να το αδειάσετε και να το καθαρίσετε, σε κάποιο δημόσιο μπάνιο, πχ. στην καφετέρια που πίνετε τον καφέ σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, όταν πρέπει να επισκεφτείτε τη δημόσια τουαλέτα, πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας με σαπούνι και αφαιρέστε το κύπελλο. Αδειάστε το και σκουπίστε το σχολαστικά με χαρτί υγείας ή αν υπάρχει η δυνατότητα ξεπλύνετε το με ένα μπουκαλάκι νερό πάνω από την τουαλέτα, πριν το τοποθετήσετε ξανά.

Φροντίστε να το καθαρίσετε καλά, όταν θα επιστρέψετε στο σπίτι.

Menstrual Cup: Πλεονεκτήματα

 • Δεν στεγνώνει τον κόλπο, σε αντίθεση με τα ταμπόν.
 • Δεν καταστρέφει τα υγιή βακτήρια που προστατεύουν από κολπικές λοιμώξεις.
 • Δεν σχετίζεται με το σύνδρομο τοξικού σοκ (TSS), το οποίο είναι μια σπάνια, απειλητική κατάσταση που συνδέεται με τη χρήση ταμπόν.
 • Το Menstrual Cup είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ιατρική σιλικόνη. Αυτή είναι υποαλλεργική και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη βακτηριδίων στο εσωτερικό του κόλπου, όπως συχνά παρατηρείται με τη χρήση ταμπόν.
 • Δεν περιέχει χημικές ουσίες που ίσως βρίσκονται σε ταμπόν και σερβιέτες, όπως λευκαντικό και διοξίνη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ορισμένες διοξίνες είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο στον άνθρωπο.
 • Το εμμηνορροϊκό αίμα αναπτύσσει μια δυσάρεστη μυρωδιά όταν εκτίθεται στον αέρα. Η χρήση του Menstrual Cup εξαλείφει αυτό το ζήτημα.
 • Το επαναχρησιμοποιούμενο κύπελλο είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη θα είναι η μείωση των σκουπιδιών από χιλιάδες σερβιέτες και ταμπόν, που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Menstrual Cup: Μειονεκτήματα

Το κύπελλο περιόδου που σας προτείνω, μπορεί να είναι μια προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή, αλλά πρέπει να έχετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα.

 • Η αφαίρεση του ίσως κάποιες φορές να είναι λίγο δύσκολη. Μπορεί να βρεθείτε σε εξωτερικό χώρο με κόσμο και η κατάσταση αυτή να σας κάνει κάπως αμήχανη. Μετά από δυο τρεις χρήσεις, θα έχετε μάθει πώς να το κάνετε σωστά.
 • Ίσως να δυσκολεύεστε να το εισάγετε ή να το αφαιρέσετε. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν παίρνετε την κατάλληλη θέση.
 • Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του κόλπου. Αυτό μπορεί να συμβεί, εάν δεν καθαριστεί και φροντιστεί σωστά. Αν ο καθαρισμός δεν είναι σχολαστικός, ίσως να είναι αιτία κάποιας μόλυνσης.

Οι Συμβουλές Μου

Επειδή αυτό το προϊόν εμμήνου ρύσεως είναι λιγότερο συνηθισμένο από άλλες μεθόδους και ίσως να είναι η πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε, θα ήθελα να δώσω μερικές συμβουλές για να σας κερδίσω λίγο χρόνο μάθησης.

Το στάδιο μάθησης

Κάθε γυναίκα με την οποία μίλησα για το κύπελλο περιόδου, μου είπε ότι έκανε κάποιες δοκιμές στην αρχή. Κάτι σαν στάδιο εκμάθησης με οδηγίες χρήσης.

Συνήθως, οι άνθρωποι παραιτούνται πολύ σύντομα. Εσείς απλώς συνεχίστε να φοράτε τις σερβιέτες ενώ πειραματίζεστε. Μετά από 5 ή 6 δοκιμές, εάν ακόμα δεν λειτουργεί, διαβάστε πάλι προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης, που περιέχονται στη συσκευασία του Menstrual Cup. Ίσως κάτι σας έχει ξεφύγει.

Το στάδιο εκμάθησης θα πρέπει να περιλαμβάνει τα πάντα. Από το να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εισαγωγής και αφαίρεσης χωρίς να χυθεί αίμα παντού, από το να υπολογίσετε εάν είναι πραγματικά ανοιχτό κατά τη χρήση και μέχρι να γνωρίσετε πότε είναι ώρα να το βγάλετε.

Κύπελλο περιόδου οδηγίες χρήσης

Συνολικά, όσες εμπιστεύτηκαν το κύπελλο και το έκαναν αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικής τους φροντίδας, λένε ότι αξίζει η προσπάθεια. Λένε επίσης, πως όποια σκέφτεται να αλλάξει από τις σερβιέτες και τα ταμπόν, πρέπει να πειραματιστεί με αυτό για τουλάχιστον δύο με τρείς κύκλους, πριν εγκαταλείψει. Στο τέλος θα καταλάβει πως άξιζε τον κόπο.

Διπλώνοντας το κύπελλο περιόδου

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να αναδιπλώσετε ένα κύπελλο της εμμήνου ρύσεως. Ο καλύτερος και πιο εύκολος είναι να το διπλώσετε στη μέση, για να αποκτήσει τη μισή διάμετρο από αυτή που έχει όταν είναι ανοικτό. Έτσι θα γλιστρήσει μέσα στον κόλπο και θα ξετυλιχτεί πριν το αφήσετε.

Εισαγωγή

Ας ξεκινήσουμε με την εισαγωγή. Αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος. Διπλώστε το κύπελλο και τοποθετείστε το. Στρίψτε ελαφρά για να ανοίξει και να εφαρμόσει στους κολπικούς μύες, οι οποίοι στη συνέχεια θα το συγκρατήσουν.

Η διαπίστωση εάν είναι πλήρως ανοιχτό μπορεί να μην είναι ξεκάθαρη. Ένα καλό κόλπο για να βεβαιωθείτε ότι είναι ανοιχτό και τοποθετημένο σωστά, είναι να πιάσετε το κάτω μέρος και να το περιστρέψετε απαλά. Ίσως θα πρέπει να κάνετε μερικά βήματα, απλά για να βεβαιωθείτε ότι το κύπελλο είναι ασφαλές και δεν πρόκειται να μετακινηθεί.

Αφαίρεση

Γενικά είναι πιο εύκολη, αλλά μερικές φορές η αποτυχία μπορεί να είναι μεγαλύτερη, ας πούμε δραματική. Συνιστώ σε κάθε περίπτωση, να κάθεστε πάνω από την τουαλέτα για αυτή τη διαδικασία.

Είναι σημαντικό να χαλαρώσετε πριν προσπαθήσετε να το τραβήξετε. Εάν είστε σφιγμένες, οι κολπικοί μύες θα συμπιέζουν το κύπελλο εμμηνόρροιας, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την αφαίρεσή του.

Στο κάτω μέρος υπάρχει το στέλεχος. Αυτό είναι μια μικρή προεξοχή που διευκολύνει την αφαίρεση. Πιάστε το με τα δάχτυλά σας και πιέστε απαλά. Σε αυτό το σημείο θα υπάρξει παροχή αέρα από μερικές μικροσκοπικές τρυπούλες που υπάρχουν στο επάνω μέρος.

Τώρα μπορείτε να το τραβήξετε αργά και αυτό ήταν όλο.

Πότε είναι γεμάτο το κύπελλο περιόδου;

Αυτό απαιτεί λίγη εκμάθηση, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας συγκρίνοντας πότε μπορεί να γεμίσει το κύπελλο και πόσο κρατάτε τα συνηθισμένα ταμπόν σας. Θα πρότεινα να μην το αφήνετε να γεμίζει μέχρι επάνω. Έτσι θα αποφεύγετε δυσάρεστες διαρροές, αφού θα πρέπει να το πιέσετε λίγο για να το βγάλετε.

Όταν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, προσπαθήστε να χρονομετρήσετε. Βρείτε πόσες ώρες θα χρειαστούν για να γεμίσει. Κάντε το αυτό όταν βρίσκεστε στο σπίτι, σε έναν άνετο χώρο και όχι σε ένα χώρο εργασίας ή δημόσιο μπάνιο. Με αυτό τον τρόπο θα μάθετε πότε ακριβώς θα πρέπει να το αδειάζετε.

Τι συμβαίνει εάν έχει διαρροή;

Όταν ένα κύπελλο περιόδου έχει διαρροή, είναι σχεδόν το ίδιο με ένα ταμπόν ή μια σερβιέτα. Εάν δεν έχει σφραγίσει σωστά ή δεν έχει ανοίξει πλήρως, δεν θα συλλέξει το αίμα και οι συνέπειες προφανώς σας είναι γνωστές.

Καθώς θα αποκτάτε εμπειρία, είναι πιο πιθανό να διαπιστώσετε πως η χρήση του Menstrual Cup, θα αποτρέψει τις διαρροές της εμμήνου ρύσεως σε σύγκριση με ταμπόν και σερβιέτες.

Κάθε μία από εσάς έχει τη δική της μοναδική προσωπικότητα. Εξετάστε όλες τις μεθόδους που είναι διαθέσιμες για τις δύσκολες ημέρες του μήνα. Δείτε τα υπέρ και τα κατά. Στο τέλος θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

Menstrual Cup – Το Νο1 Κύπελλο Περιόδου Σε Ελλάδα Και Κύπρο – Αγορά Στη Μισή Τιμή!

Menstrual Cup Ελλάδα ΚύπροςΕιλικρινά δεν θέλω να χάσετε αυτή την ευκαιρία. Μπορείτε να αποκτήσετε αυτό το πολύτιμο προϊόν με 50% έκπτωση και να το χρησιμοποιήσετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!

Κάντε την αγορά σας μόνο μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Η εταιρία θα σας το στείλει σε διακριτική συσκευασία, θα πληρώσετε με αντικαταβολή και αν κάνετε την παραγγελία σας σήμερα, εκτός από την έκπτωση θα σας δώσουν και δωρεάν μεταφορικά!

Είμαι σίγουρη πως θα με ευγνωμονείτε όταν το πάρετε στα χέρια σας και το χρησιμοποιήσετε μερικές φορές. Το κύπελλο περιόδου με την ονομασία Menstrual Cup θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος.


Διαβάστε επίσης:

Πρόσθετη αρθρογραφία:

 1. Period Problems – NIH News in Health
 2. Menstruation: A Journey Through Your Cycle – APA

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
2 Σχόλια
 1. ΜΑΡΙΑ λέει

  Το κύπελλο περιόδου είναι η πιο υγιεινή, οικονομική και οικολογική λύση για την έμμηνο ρύση! Το χρησιμοποιώ εδώ και λίγους μήνες και πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγυρίσω στις σερβιέτες και τα ταμπόν.
  Οι περισσότερες γυναίκες δυστυχώς χρησιμοποιούν προϊόντα υγιεινής μιας χρήσης όπως ταμπόν ή σερβιέτες. Κατά μέσο όρο, αυτό σημαίνει ότι κάθε γυναίκα θα χρησιμοποιήσει περίπου 11 χιλιάδες ταμπόν ή σερβιέτες μιας χρήσης στη διάρκεια της ζωής της!
  Συγκριτικά, το κύπελλο περιόδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 10 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι μια γυναίκα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει μόνο 4 κύπελλα στη ζωή της!!!

  1. admin λέει

   Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου με τους αριθμούς Μαρία. Η πραγματικότητα είναι αυτή. Ευχαριστούμε για το σχόλιο!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.