Καθαρισμός Δοντιών: Τιμές Και Εναλλακτικές Επιλογές

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Δεν ισχύει στον καθαρισμό των δοντιών.

Ο καθαρισμός δοντιών είναι απλή και ανώδυνη διαδικασία. Μπορεί να γίνει με σχετικά χαμηλές τιμές και σίγουρα υπάρχουν επιλογές ανάλογα με την περίπτωση.

Αν θέλετε να αποκτήσετε αστραφτερό χαμόγελο μέσα σε δυο μόνο λεπτά, δείτε το Ionic White. Πρόκειται για ένα σετ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας με επαγγελματικά αποτελέσματα. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περίσσότερα!

Παλαιότερα ο οδοντίατρος χρησιμοποιούσε ειδικά εργαλεία χειρός και ξέστρα. Σήμερα, στη σύγχρονη οδοντιατρική ο καθαρισμός γίνεται και με τη χρήση συσκευής υπερήχων, η οποία θα καθαρίσει με επιτυχία τις οδοντικές επιφάνειες. Θα αφαιρέσει πέτρα και μικροβιακή πλάκα, που είναι κύρια υπεύθυνες για τη δημιουργία ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας.

Η ουλίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος των δοντιών.

Πρέπει να αντιμετωπιστεί στο αρχικό στάδιο, πριν προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα ούλα και στα οστά των γνάθων.

Η περιοδοντίτιδα επηρεάζει τα ούλα και τους στηρικτικούς ιστούς των δοντιών.

Η χρόνια ουλίτιδα, η κακή υγιεινή του στόματος ή κάποια φαρμακευτική αγωγή, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στην εμφάνιση της.

Όταν υπάρχει ουλίτιδα, ο γιατρός θα αφαιρέσει την πέτρα από τα ούλα και αυτό λέγεται αποτρύγωση. Στην περίπτωση της περιοδοντίτιδας, εκτός από τα ούλα θα αφαιρέσει την πέτρα και από την ρίζα των δοντιών, θα κάνει δηλαδή ριζική απόξεση. Μετά θα τοποθετήσει τοπικά στα δόντια ειδικό φάρμακο με αντιμικροβιακή και επουλωτική δράση.

Πώς Γίνεται Ο Καθαρισμός;

Ένας τυπικός καθαρισμός διαρκεί συνήθως μία ώρα και ολοκληρώνεται με το γυάλισμα της οδοντοστοιχίας.

Το γυάλισμα των δοντιών γίνεται με ειδικές πάστες και βουρτσάκια. Άλλη διαδεδομένη μέθοδος είναι η σοδοβολή. Μία ειδική συσκευή εκτοξεύει λεπτά σωματίδια διττανθρακικού νατρίου, μαζί με αέρα και νερό. Με αυτή τη διαδικασία απομακρύνονται οι επίμονες χρωστικές και όλα τα υπολείμματα που άφησε ο καθαρισμός.

Όσο σχολαστική και αν είναι η φροντίδα με οδοντόβουρτσα και νήμα, πάντα θα συσσωρευτεί πέτρα στα δύσκολα προσβάσιμα σημεία ανάμεσα στα δόντια. Και σε περίπτωση που το καθημερινό βούρτσισμα, πρωί και βράδυ δεν είναι το καλύτερό σας, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν κάποια στιγμή περισσότερο.

Ο οδοντικός καθαρισμός από εξειδικευμένο επαγγελματία ή κάποια κατάλληλη και ασφαλής μέθοδος που εφαρμόζεται στο σπίτι όπως και στην λεύκανση, είναι απαραίτητα για την καλή στοματική υγιεινή. Επίσης είναι σημαντικά, αν θέλουμε να αποφύγουμε σοβαρές και δαπανηρές διαδικασίες αργότερα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μία ή δύο επισκέψεις το χρόνο στον οδοντίατρο είναι αρκετές. Σε περιπτώσεις όμως που η υγιεινή των δοντιών επιβαρύνεται, όπως με το κάπνισμα ή με την κατανάλωση πολλών καφέδων ή όξινων τροφών και ζάχαρης, ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται περισσότερες φορές.

Ο γιατρός θα αποφασίσει, ανάλογα με την κατάσταση των δοντιών σας, αν απαιτούνται περισσότερες από μία επισκέψεις και ποια μέθοδο θα ακολουθήσει για τον τέλειο καθαρισμό.

Καθαρισμός Δοντιών: Τιμή

Θα γνωρίζετε πως δεν μπορεί να υπολογιστεί με απόλυτη ακρίβεια το κόστος των οδοντιατρικών υπηρεσιών. Ίσως προκύψουν μη αναμενόμενες εργασίες, όπως μια απαραίτητη θεραπεία ή η χρήση επιπλέον ειδικών υλικών, που θα ανεβάσουν το αρχικό κόστος.

Ερευνήσαμε και βρήκαμε τις μεθόδους και περίπου τις τιμές κάποιων οδοντιατρείων και έχουν ως εξής:

  • Καθαρισμός δοντιών με εργαλεία χειρός από 35 έως 50 ευρώ
  • Καθαρισμός δοντιών με υπέρηχους από 45 έως 60 ευρώ
  • Καθαρισμός, στίλβωση και σοδοβολή από 80 έως 100 ευρώ

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να προγραμματίσετε μία επίσκεψη κάθε έξι μήνες στον οδοντίατρό σας, για πλήρη στοματικό έλεγχο και καθαρισμό των δοντιών.

Κάντε το σαν μπόνους στον εαυτό σας. Θα έχετε πάντα υγιή και καθαρά δόντια και δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίζετε πονόδοντους και ασθένειες των ούλων που συνήθως οδηγούν σε πιο σοβαρά προβλήματα.


  1. Ουλίτιδα – Βικιπαίδεια
  2. What is Periodontitis – EFP

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.