Λεύκανση Δοντιών: Τιμές Σε Επαγγελματίες Και Φυσικές Λύσεις Στο Σπίτι

Συγκριτικός οδηγός για την επιλογή επαγγελματικής ή φυσικής λύσης.

Η λεύκανση δοντιών δεν αποτελεί στις μέρες μας πολυτέλεια, αλλά είναι απαραίτητη για την συνολική όμορφη εικόνα μας.

Ένα ωραίο χαμόγελο αναδεικνύει τη φυσική μας λάμψη, ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και την αποδοχή από τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε.

Πιστέψτε με, αυτό ισχύει. Η προσωπική μου εμπειρία το έχει αποδείξει. Δύσκολα χαμογελάμε όταν τα δόντια μας είναι κίτρινα και γεμάτα καφέ λεκέδες.

Ευτυχώς σήμερα η λεύκανση των δοντιών είναι μια απλή υπόθεση και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις διαδικασίες της ομορφιάς.

Αν ψάχνετε την απόλυτη λύση για λεύκανση στο σπίτι, με επαγγελματικά αποτελέσματα, δείτε οπωσδήποτε το Ionic White. Σας χαρίζει αστραφτερό χαμόγελο μέσα σε δυό μόνο λεπτά. Κάντε κλικ εδώ για την πλήρη αξιολόγηση μου!

Για να βοηθήσω να αποφασίσετε ποια μέθοδο θα ακολουθήσετε για την λεύκανση των δοντιών σας, θα αναφέρω τις πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει από την ερευνά μου πάνω στην υγεία των δοντιών και ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο θέμα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε κατάλευκα και λαμπερά δόντια.

Λεύκανση Δοντιών Στο Σπίτι

Λεύκανση δοντιών στο σπίτι

Το laser, η συσκευή φωτοπολυμερισμού και οι ειδικές λάμπες λεύκανσης, είναι μέθοδοι που γίνονται μόνο από εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα. Το κόστος είναι υψηλό και για τους περισσότερους ανθρώπους δεν αποτελεί μια προσιτή λύση.

Αρκετά πιο χαμηλό κόστος έχουν τα προϊόντα λεύκανσης που κυκλοφορούν στην αγορά. Εφαρμόζονται εύκολα στο σπίτι και τα αποτελέσματα είναι περίπου ίδια με αυτά των πανάκριβων μεθόδων.

Ελάχιστο ή καθόλου κόστος έχουν οι χειροποίητες σπιτικές συνταγές με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας. Αυτές όμως δεν έχουν πάντα ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Βασική προϋπόθεση για να έχουμε όμορφο χαμόγελο, είναι να μην ξεχνάμε την καλή υγεία των δοντιών μας. Όμως για αυτό θα φροντίσει ο οδοντίατρος και θα σας πρότεινα να τον επισκέπτεστε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο τουλάχιστον για τον τυπικό καθαρισμό.

Φυσική Λεύκανση Δοντιών

Φυσική λεύκανση δοντιών

Αν η λεύκανση δοντιών σε κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία είναι ανασταλτικός παράγοντας λόγω του υψηλού κόστους, έχω να προτείνω μερικούς ανέξοδους τρόπους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι κάποια υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας. Για την ακρίβεια τα εξής:

Μπανάνα

Μην πετάτε τις φλούδες της μπανάνας. Περιέχουν μαγνήσιο, κάλιο, και μαγγάνιο που αποτρέπουν το σχηματισμό λεκέδων στο σμάλτο. Αμέσως μόλις απολαύσετε το φρούτο τρίψτε για λίγα δευτερόλεπτα το εσωτερικό της φλούδας στα δόντια σας. Κάντε αυτό δύο με τρείς φορές την εβδομάδα. Σύντομα θα χαίρεστε για το λαμπερό σας χαμόγελο.

Λεμόνι

Γνωρίζετε σίγουρα πως το λεμόνι έχει λευκαντικές και απολυμαντικές ιδιότητες. Τρίβετε μια φλούδα στα δόντια σας και ξεπλένετε αμέσως μετά με άφθονο νερό. Επίσης μπορείτε να ρίχνετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού στην οδοντόβουρτσά σας.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μετά από κάθε γεύμα για λίγες ημέρες. Μην το παρακάνετε με το λεμόνι γιατί η υπερβολή μπορεί να βλάψει το σμάλτο. Πολύ γρήγορα θα αποκτήσετε κατάλευκα δόντια.

Φράουλες

Οι φράουλες περιέχουν βιταμίνη C, φολικό και μηλικό οξύ, που βοηθούν στον καθαρισμό και στη λεύκανση των δοντιών. Συμβάλλουν επίσης στη διάσπαση της πλάκας και θρέφουν τα ούλα. Λιώστε μια φράουλα και απλώστε τη πάνω στην οδοντόβουρτσά σας. Βουρτσίζεται τα δόντια σας πρωί και βράδυ. Έτσι θα τα διατηρείτε καθαρότερα και λευκότερα.

Σόδα

Ετοιμάστε μια πάστα με μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες νερό. Τρίψτε καλά τα δόντια σας για ένα λεπτό και ξεπλύνετε πολύ καλά. Μην υπερβάλετε με αυτό το μείγμα. Δύο φορές την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετές, για να απαλλαγείτε από τους αντιαισθητικούς κίτρινους λεκέδες.

Μασελάκια

ΜασελάκιαΠολύ αποτελεσματική είναι η τεχνική λεύκανσης με λευκαντικούς νάρθηκες, κοινώς μασελάκια.

Είναι εύκολα στη χρήση και προσαρμόζονται σε όλες τις οδοντοστοιχίες. Απομακρύνουν λεκέδες και κηλίδες και κάνουν τα δόντια μέχρι και 8 τόνους λευκότερα.

Μετά το βραδινό βούρτσισμα βάζετε το λευκαντικό υλικό μέσα στα μασελάκια και το εφαρμόζετε στα δόντια σας.

Η διάρκεια εξαρτάται από το προϊόν που έχετε επιλέξει. Άλλα υπόσχονται τα καλύτερα αποτελέσματα με 20 λεπτά την ημέρα, άλλα με μία ώρα και άλλα όλη τη νύχτα.

Διαβάστε με προσοχή τις οδηγίες χρήσης και ακολουθήστε ακριβώς ότι προτείνει ο κατασκευαστής. Όσο τα φοράτε δεν επιτρέπεται να τρώτε ή να πίνετε ή να καπνίζετε.

Βασικό μειονέκτημα είναι πως κάποια από αυτά, δεν εφαρμόζουν σωστά πάνω στην οδοντοστοιχία, οπότε δεν θα δώσουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν πρέπει να βάζετε περισσότερη ποσότητα λευκαντικού υλικού, γιατί αυτό δεν σημαίνει και λευκότερα δόντια. Το καλό με τα μασελάκια είναι πως λευκαίνουν ταυτόχρονα όλα τα σημεία της οδοντοστοιχίας. Αυτό ισχύει μόνο για τα φυσικά δόντια, ενώ τα πρόσθετα δεν θα υποστούν καμία αλλαγή στη χρωματική τους απόχρωση.

Τιμή – Κόστος Λεύκανσης

Τιμή κόστος λεύκανσης

Στο ιατρείο με Laser

Ο γιατρός θα τοποθετήσει στην επιφάνεια των δοντιών ειδικό τζελ, το οποίο ενεργοποιείται με Laser. Ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 45 λεπτά και ολοκληρώνεται σε μία επίσκεψη. Μετά τη διαδικασία πρέπει να αποφεύγονται οι πολλοί καφέδες και το κάπνισμα.

Κόστος από 200 έως 400 ευρώ.

Χημική λεύκανση στο οδοντιατρείο

Στη χημική λεύκανση ο κύριος παράγοντας είναι το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε περιεκτικότητα 15%-38% σε μορφή τζελ. Η ενεργοποίηση γίνεται με λυχνίες αλογόνου, led, πλάσματος ή υπεριώδους ακτινοβολίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί καθαρισμός για να έχουν αφαιρεθεί πλάκα και λεκέδες. Διαρκεί περίπου 60 λεπτά και ολοκληρώνεται σε δύο με τρείς συνεδρίες, ανάλογα τη περίπτωση.

Κόστος από 180 ευρώ η συνεδρία.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Ο οδοντίατρος θα κατασκευάσει ειδικό νάρθηκα τον οποίο θα γεμίσει με λευκαντικό τζελ, συνήθως υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτό το συστατικό θα πετύχει τη διάσπαση των λεκέδων και τον αποχρωματισμό των δοντιών.

Η θεραπεία ολοκληρώνεται με τη συνεργασία του γιατρού και συνήθως διαρκεί 40- 50 λεπτά για 10 έως 12 ημέρες, ανάλογα με το λευκαντικό υλικό.

Κόστος από 200 έως 300 ευρώ συνολικά η θεραπεία.

Συνδυασμός δύο μεθόδων

Πολλοί οδοντίατροι προτείνουν τον συνδυασμό λεύκανσης με laser ή led που πραγματοποιείται στο ιατρείο και τους εξατομικευμένους νάρθηκες που κατασκευάζονται σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο για να συνεχίζεται η θεραπεία στο σπίτι.

Ανάλογα με την κατάσταση των δοντιών ο γιατρός θα επιλέγει το κατάλληλο λευκαντικό υλικό και την διάρκεια εφαρμογής, είτε στο ιατρείο είτε στο σπίτι.

Κόστος συνδυαστικής μεθόδου από 350 έως 500 ευρώ.

Μασελάκια στο σπίτι

Αυτή η μέθοδος είναι η πιο προσιτή. Είναι ασφαλής και εφαρμόζεται στο σπίτι. Τα αποτελέσματα λεύκανσης των δοντιών με μασελάκια, δεν διαφέρουν από τις ακριβές μεθόδους που αναφέραμε παραπάνω.

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεται να τρέχετε σε προκαθορισμένα ραντεβού στον οδοντίατρο. Το χρησιμοποιείτε στο σπίτι, όταν εσείς θέλετε. Στην αρχή λίγες ημέρες αρκούν για να πετύχετε κατάλευκα, χωρίς λεκέδες δόντια. Ίσως να θέλετε να έχετε λαμπερό χαμόγελο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Με το προϊόν στο σπίτι, εσείς θα αποφασίσετε πότε θα το χρησιμοποιήσετε.


  1. Tooth whitening – Wikipedia
  2. 7 Simple Ways to Naturally Whiten Your Teeth at Home – Healthline
  3. Tooth Whitening – From MouthHealthy.org

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.