Καθαρισμός Προσώπου: 7 Μικρά Λάθη Που Σίγουρα Κάνετε Καθημερινά

Bonus: Απομυθοποίηση μιας πολύ γνωστής σας συνήθειας με το νερό στο Νο4.

Είμαι σίγουρη πως ο καθαρισμός προσώπου για σας, είναι μια αρκετά εύκολη υπόθεση. Σωστά; Ψεκάζετε με λίγο νερό, απλώνετε κάποιο ειδικό προϊόν και νομίζετε πως ουσιαστικά έχετε κάνει αυτό που πρέπει.

Όμως δεν είναι τόσο απλό, όσο όταν πλένουμε τα χέρια μας με κάποιο κρεμοσάπουνο.

Για το πρόσωπο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Αν δεν το καθαρίζετε σωστά, συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα, φράζουν οι πόροι και τα σπυράκια αρχίσουν να έρχονται.

Black MaskΠριν συνεχίζουμε, θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στην μαύρη μάσκα προσώπου “Black Mask” η οποία είναι και αυτή που έλυσε το δικό μου πρόβλημα!

Πρόκειται στην ουσία για μια απόλυτα επαγγελματική λύση, με προσιτή τιμή όμως για καθαρισμό προσώπου στο σπίτι. Θεωρώ ότι είναι μια ολοκληρωμένη θεραπεία, αν και στην αρχή με προβλημάτισε λίγο σχετικά με την ευκολία χρήσης της.

Η φόρμουλα της στηρίζεται σε ενεργό άνθρακα από μπαμπού και είναι απόλυτα ασφαλής για όλες τις ηλικίες και τους τύπους δέρματος.

Θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την προσωπική μου εμπειρία. Την δοκίμασα και έγραψα τα πάντα αναλυτικά, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε.

➠  Κάντε κλικ εδώ για να για να δείτε πώς γίνεται ο απόλυτα βαθύς καθαρισμός προσώπου!

Συνεχίζω επισημαίνοντας 7 σημεία που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα καθαρίζοντας το πρόσωπο σας στο σπίτι:

1. Μαντηλάκια Προσώπου

Μαντηλάκια Προσώπου

Ίσως είναι καιρός να πετάξετε τα μαντηλάκια που καθαρίζετε το πρόσωπό σας. Σίγουρα είναι η εύκολη επιλογή, αλλά έχει κάποιο κόστος για το δέρμα σας.

Τα περισσότερα από αυτά είναι φορτωμένα με χημικές ουσίες, οι οποίες ασφαλώς θα διαλύσουν το μακιγιάζ αλλά οι δραστικές ουσίες και οι γαλακτωματοποιητές που περιέχουν, τείνουν να βλάπτουν το δέρμα. Για να μην αναφέρουμε πως καθαρίζοντας με αυτά την μάσκαρα, θα ταλαιπωρήσετε την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σας.

2. Λιπαρό Δέρμα

Λιπαρό Δέρμα

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, σας φαίνεται λογικό να επιλέξετε τα κοκκώδη, στυπτικά καθαριστικά προσώπου, που θα απομακρύνουν τη λιπαρότητα. Σε αυτή τη περίπτωση το πιθανότερο είναι να κάνετε το πρόβλημα χειρότερο, καθώς η φυσική αντίδραση του δέρματος είναι να παράγει περισσότερο λίπος.

Ένα λάθος προϊόν ίσως να σας γεμίσει σμηγματογόνα σπυράκια (με πύον) και ανεπιθύμητα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό και κατάλληλο γαλάκτωμα, το οποίο θα ρυθμίσει την υπερβολική ποσότητα λίπους και θα καθαρίσει τους πόρους, χωρίς να αφήσει το δέρμα ξηρό και τραχύ.

3. Ένας Μόνο Καθαρισμός Προσώπου Είναι Αρκετός;

Σκεφτείτε όλα αυτά που φοράτε στο δέρμα σας όπως τα αντηλιακά, οι οροί και οι ενυδατικές κρέμες. Όλα αυτά μπορούν να συσσωρευτούν στους πόρους με την πάροδο του χρόνου. Προσθέστε σε αυτό και το μακιγιάζ και τη ρύπανση από τον αέρα της πόλης και σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι μόνο ένας καθαρισμός την ημέρα, έχει επιφανειακά αποτελέσματα.

Καλό είναι να καθαρίζετε το πρόσωπό σας το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Το βράδυ επαναλάβετε την διαδικασία και δεύτερη φορά. Αυτό θα λειτουργήσει πραγματικά και θα καθαρίσει τους πόρους σε βάθος.

4. Η Αλλαγή Της Θερμοκρασίας Νερού Βοηθά;

Αλλαγή Της Θερμοκρασίας Νερού

Αρχειοθετήστε αυτό το μικρό μυστικό ομορφιάς στο φάκελο «Μύθοι».

Το ζεστό νερό δεν ανοίγει τους πόρους και το κρύο νερό δεν τους κλείνει. Στην πραγματικότητα, η αλλαγή από το ζεστό στο κρύο θα βάλει μόνο το δέρμα σε σοκ. Γυρίστε λοιπόν τη βρύση στο χλιαρό και κρατήστε το έτσι μέχρι να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό σας.

5. Απολέπιση Και Καθαρισμός Προσώπου Στο Σπίτι

Βρέχετε, τρίβετε και κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας, με την εύκολη μάσκα του βίντεο και απολαμβάνετε πεντακάθαρο και απαλλαγμένο από ρύπους, λίπη και βρωμιές δέρμα. Σας παρακαλώ όμως, να μη το κάνετε κάθε μέρα γιατί ακόμη και το πιο άψογο δέρμα θα αντιδράσει.

Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό.

6. Γαλάκτωμα Καθαρισμού

Γαλάκτωμα Καθαρισμού

Το γαλάκτωμα καθαρισμού είναι υπέροχο, έτσι δεν είναι; Είναι χαλαρωτικό για κάθε τύπο δέρματος και μερικές φορές είναι πολύ χρήσιμο να το αφήνετε λίγο πριν το ξεπλύνετε ώστε οι πόροι σας να μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη του και να δράσει ως πρόληψη για την κυστική ακμή.

Σταματήστε όμως εκεί, επειδή αυτά τα καθαριστικά δεν προορίζονται να παραμένουν για πολλή ώρα χωρίς να ξεπλυθούν, καθώς θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά για αυτό που έχουν σχεδιαστεί να κάνουν.

7. Προσοχή Στα Συστατικά Των Προϊόντων Που Αγοράζετε

Προσοχή Στα Συστατικά

Προσέξτε πολύ όταν αγοράζετε προϊόντα καθαρισμού προσώπου. Μη διαβάζετε μόνο το μπροστινό μέρος των μπουκαλιών «αφαιρεί το μακιγιάζ και καθαρίζει τους φραγμένους πόρους» Ωραία, το είδατε και το ρίξατε στο καλάθι. Όμως δεν δώσατε σημασία στα συστατικά του.

Συνεπώς σας λείπουν σημαντικές πληροφορίες. Ίσως να έχετε αλλεργία στις χημικές ουσίες που περιέχει το προϊόν που πήρατε. Για παράδειγμα, το λαουρυλοθειικό νάτριο είναι ένας κοινός παράγοντας αφρισμού, αλλά μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, αν το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα.

Επίσης κάποια από αυτά περιέχουν άρωμα, το οποίο μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σας και επιπλέον το θεωρώ περιττό. Γι ‘αυτό αξίζει να εξερευνήσετε βαθύτερα τα προϊόντα που θα επιλέξετε για το πρόσωπό σας.

Σημείωση

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου στο σπίτι είναι πολύ σημαντικός, όμως δεν πρέπει να κοστίζει μια περιουσία. Λάβετε υπόψη ότι, κυριολεκτικά ρίχνετε τα χρήματα μέσα στην αποχέτευση. Αξιολογήστε τις επιλογές σας, βάσει προϋπολογισμού και αγοράστε οικονομικά προϊόντα, που κάνουν πολύ καλή δουλειά και δεν αδειάζουν το πορτοφόλι σας.

Συνήθως, ένας καθαρισμός προσώπου με φυσικά υλικά είναι η καλύτερη και η φθηνότερη επιλογή. Μπορείτε να κρατήσετε μια ισορροπία ανάμεσα σε καθαρισμό από δερματολόγο, καθαρισμό με προϊόντα όπως το Black Mask και καθαρισμό με μάσκες που φτιάχνετε εσείς.


Διαβάστε επίσης:

Πηγές:

  1. Sodium Dodecyl Sulfate – SigmaAldrich.com

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.