Φλεβίτιδα Στα Πόδια: Συμπτώματα, Διάγνωση Και Αντιμετώπιση Με Κρέμα

Η λύση είναι εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην χάσετε άλλο χρόνο.

H φλεβίτιδα είναι μια πολύ γνωστή πάθηση των ποδιών. Η συχνότητα εμφάνισης της υπολογίζεται περίπου στο 50% των γυναικών και στο 25% των ανδρών. Το ποσοστό αλλάζει με την πάροδο της ηλικίας, καθώς η κατάσταση της πάθησης επιδεινώνεται.

Η φλεβίτιδα (πολύ γνωστή και ως κιρσοί) δεν είναι μόνο ένα αντιαισθητικό πρόβλημα. Μπορεί πολλές φορές να δημιουργήσει επιπλοκές και στην γενικότερη υγεία μας.

Σημαντικοί παράγοντες για την εμφάνιση της νόσου είναι η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία, η κακή φυσική κατάσταση , η ανθυγιεινή διατροφή, η εγκυμοσύνη και η πολύωρη ορθοστασία, η οποία πάντα επιδεινώνει τις παθήσεις των ποδιών.

Τι Είναι η Φλεβίτιδα Στα Πόδια

Φλεβίτιδα στα πόδιαΠρόκειται για διογκωμένες φλέβες που έχουν ελικοειδή πορεία και βρίσκονται κάτω από το δέρμα, στο υποδόριο λίπος.

Οι φλέβες διογκώνονται από την προβληματική λειτουργία των φλεβικών βαλβίδων.

Ο ρόλος των βαλβίδων αυτών, είναι να ρυθμίζουν την καλή ροή του αίματος μόνο προς την καρδιά, ακόμα και όταν στεκόμαστε όρθιοι, εμποδίζοντας την ροή προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς τα πόδια.

Συνεπώς αν οι βαλβίδες υποστούν βλάβη ή αλλοίωση, το αίμα θα παλινδρομεί προς τα κάτω με αποτέλεσμα να λιμνάζει και οι φλέβες να διατάσσονται και να γίνονται εμφανείς.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η φλεβίτιδα στα πόδια.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια ή σοβαρά και ποικίλουν ανάλογα την περίπτωση του ασθενούς.

Ήπια συμπτώματα:

 • Πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους
 • Αίσθημα καψίματος και κόπωσης
 • Κνησμός πάνω στη φλέβα

Σοβαρά συμπτώματα:

 • Πληγές που δεν κλείνουν
 • Αιμορραγία μετά από μικροτραυματισμό
 • Αλλαγή στο χρώμα του δέρματος
 • Φλεγμονή

Η φλεβίτιδα δεν είναι πάντα μια σοβαρή πάθηση. Αν όμως δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα υπάρχει κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών.

Διάγνωση

Η ακριβής διάγνωση μπορεί να γίνει μόνο από ειδικό αγγειοχειρουργό. Με την λεπτομερή καταγραφή του ιστορικού και των συμπτωμάτων, θα μπορέσει αρχικά να διαγνώσει αν υπάρχει φλεβίτιδα.

Για να μπορεί να εντοπιστεί η έκταση του προβλήματος και να αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη πάθηση, είναι απαραίτητη η χαρτογράφηση των φλεβών, με την χρήση ειδικού φωτισμού.

Η διάγνωση ολοκληρώνεται με τη διενέργεια υπερηχογραφήματος triplex φλεβών. Είναι μια εξέταση ανώδυνη, ολιγόλεπτη και απεικονίζει την λειτουργία του φλεβικού συστήματος των κάτω άκρων με μεγάλη λεπτομέρεια.

Μόνο μετά την διενέργεια του έγχρωμου φλεβικού υπερήχου, μπορεί ο αγγειοχειρουργός να επιλέξει και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Αντιμετώπιση

Φλεβίτιδα ΑντιμετώπισηΗ καθημερινή άσκηση, το περπάτημα, ο έλεγχος του σωματικού βάρους και του ιδρώτα, η σωστή διατροφή, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και ίσως στην καθυστέρηση της εμφάνισης της φλεβίτιδας.

Η πολύωρη ορθοστασία, η άρση βαριών αντικειμένων, τα στενά ρούχα και τα ψηλά τακούνια, πρέπει να αποφεύγονται γιατί επιδεινώνουν την κατάσταση.

Η επίσκεψη στον γιατρό για προληπτικούς λόγους ή με ήπια συμπτώματα, ίσως βοηθήσει να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Είναι απολύτως απαραίτητο να δείτε το γιατρό σας όταν:

 1. Εμφανιστούν εξανθήματα ή πληγές στα πόδια
 2. Το δέρμα πάνω από την φλέβα είναι κόκκινο και σκληρό
 3. Υπάρξει επεισόδιο αιμορραγίας
 4. Οι καθημερινές εργασίες γίνονται με δυσκολία
 5. Τα πόδια είναι πρησμένα και πονούν

Επειδή η φλεβίτιδα αποτελεί σημαντική και συχνή πάθηση, οι τεχνικές αντιμετώπισής της, έχουν εξελιχθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια. Η θεραπεία με Laser είναι μια σύγχρονη μέθοδος, εύκολη και ασφαλής στην εφαρμογή της. Είναι ελάχιστα επεμβατική (σε σχέση με την κλασική χειρουργική) και χωρίς τη δημιουργία δερματικών τομών.

Με διαδερμική παρακέντηση, προωθείται στο εσωτερικό της ανεπαρκούσας φλέβας, ειδικός καθετήρας που στην κορυφή του φέρει την οπτική ίνα Laser.  Η οπτική ίνα διοχετεύει δέσμη φωτός Laser στον αυλό της φλέβας, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του φλεβικού τοιχώματος και τελικά το σφράγισμα της.

Η διαδικασία γίνεται υπό υπερηχογραφικό έλεγχο και με ειδική τοπική αναισθησία και μπορεί να διαρκέσει περίπου 45 λεπτά. Μετά το κλείσιμο της παθολογικής φλέβας, οι υγιείς φλέβες αποκαθιστούν την ομαλή κυκλοφορία αίματος.

Η σύγχρονη μέθοδος Laser εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς τομές, στερείται μετεγχειρητικών συμπτωμάτων και γίνεται πλήρης αποκατάσταση σε μια με δύο εβδομάδες. Η βελτίωση είναι άμεση και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και στις καθημερινές δραστηριότητες από την επόμενη ημέρα.

Κρέμα Για Φλεβίτιδα

Κρέμα VarikosetteΜπορείτε να προλάβετε την φλεβίτιδα στα πρώτα στάδια της και να αποφύγετε τις επεμβάσεις.

Αν επιλέξετε μια κρέμα για φλεβίτιδα με εξακριβωμένα αποτελέσματα, θα καθυστερήσετε την επιδείνωση του προβλήματός και θα ανακουφίσετε τα πόδια σας.

Υπάρχουν ακριβές και φθηνές λύσεις που δεν προσφέρουν πάντα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα οι επιλογές στην Ελλάδα είναι πραγματικά περιορισμένες.

Είναι το μόνο προϊόν στην Ελλάδα που μπορεί να προλάβει την φλεβίτιδα, να την καθυστερήσει και να ξεκουράσει τα πόδια σας.

Σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Τα αποτελέσματα του φαίνονται από τις πρώτες κιόλας ημέρες και σε βάθος χρόνου θα έχετε ξεκάθαρη εικόνα της βελτίωσης της υγείας των ποδιών σας.


Πρόσθετη αρθρογραφία:

 1. Knee Active Plus: Η Έρευνα Μου
 2. What is a Vascular Surgeon? | Society for Vascular Surgery
 3. Vascular Surgery and Procedures | UPMC – Pittsburgh, PA

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
2 Σχόλια
 1. Αναστασία Ντουλα λέει

  Την θέλω και εγώ αυτή τη κρεμα

  1. admin λέει

   Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και έκπτωση εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.