Μύκητες Νυχιών: 7 Επιλογές Για Θεραπεία Στο Σπίτι [+ Άμεση Λύση]

Αν κινηθείτε άμεσα, θα έχετε λύσει το πρόβλημα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Οι μύκητες νυχιών ή αλλιώς ονυχομυκητίαση είναι μια λοίμωξη που προσβάλει τα νύχια, συνήθως των ποδιών. Μπορούν να μεταδοθούν στα διπλανά νύχια και πολλές φορές να εξαπλωθούν και στο δέρμα.

Είναι μια απλή πάθηση με την προϋπόθεση να αντιμετωπιστεί στην αρχή της. Αν δεν θεραπευτεί εγκαίρως τα συμπτώματα θα είναι επώδυνα και δύσκολα θα θεραπευτούν.

Οι μύκητες νυχιών αναπτύσσονται συνήθως σε υγρό και ζεστό περιβάλλον.

Τα κλειστά παπούτσια, οι συνθετικές κάλτσες και ο ιδρώτας, βοηθούν στη γρήγορη ανάπτυξη τους. Το καλοκαίρι αυξάνεται το ποσοστό των ανθρώπων που προσβάλλονται καθώς η ζέστη, το περπάτημα στην άμμο ή στην πισίνα ευνοούν την ανάπτυξη τους.

Πώς Θα Καταλάβω Αν Έχω Μύκητες Στα Νύχια;

Όταν προσβληθούν τα νύχια με τον μύκητα, αρχίζουν να εμφανίζουν μικρές κιτρινωπές κηλίδες στην επιφάνειά τους. Στη συνέχεια κατά την εξάπλωσή του, παρατηρούνται αλλοιώσεις, πάχυνση και σκλήρυνση των νυχιών.

Επίσης μπορεί να αλλάξουν χρώμα, σχήμα, να γίνουν εύθραυστα και να θρυμματίζονται οι άκρες τους. Ακόμα σε προχωρημένο στάδιο της λοίμωξης, ίσως να υπάρξει και αποκόλληση ολόκληρου του νυχιού από το δέρμα.

Τα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν την ύπαρξη της δερματολογικής αυτής πάθησης, θα τα αναγνωρίσετε παρατηρώντας σχολαστικά οποιανδήποτε αλλαγή στην όψη των νυχιών.

Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:

 1. Πάχυνση του νυχιού, εσωτερικά πάνω από το δέρμα
 2. Λευκές ή κίτρινες κηλίδες γύρω από τις άκρες
 3. Έντονες ραβδώσεις στην επιφάνεια
 4. Αλλαγή στο χρώμα, συνήθως σε κίτρινη ή καφέ απόχρωση
 5. Εύθραυστες άκρες που σπάνε πολύ εύκολα

Συμπτώματα σε προχωρημένη μορφή της λοίμωξης:

 • Άσχημη οσμή και πρήξιμο κάτω από τα νύχια
 • Πόνος κατά το περπάτημα
 • Ολική ή μερική αποκόλληση
 • Άσχημο χρώμα και περίεργο σχήμα
 • Αντιαισθητική εμφάνιση

Υπάρχουν διάφορα είδη λοιμώξεων που έχουν συμπτώματα σε πολλές περιπτώσεις ίδια με αυτά της ονυχομυκητίασης. Αυτό καθιστά δύσκολο το να καταλάβετε αν έχετε μύκητες στα νύχια, ειδικά στο αρχικό τους στάδιο.

Η πιο σωστή και ασφαλής λύση είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, αμέσως μόλις εντοπίσετε την παραμικρή αλλαγή στην όψη των νυχιών σας. Δεν είναι εύκολη η αντιμετώπιση οποιασδήποτε μυκητίασης, ειδικά αν η πάθηση έχει προχωρήσει. Η θεραπεία θα είναι επιτυχής, μόνο με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Ο γιατρός θα μπορέσει να δώσει την κατάλληλη θεραπεία, κρίνοντας από τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ίσως χρειαστεί να πάρει δείγμα για βιοψία, καθώς η αποτελεσματική αντιμετώπιση και εξάλειψη της λοίμωξης, εξαρτάται από το είδος του μύκητα.

#1 – Η Απόλυτη Θεραπεία Για Τους Μύκητες Νυχιών!

Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε την καλύτερη λύση στο πρόβλημα της ονυχομυκητίασης.

Το Promicil μπορεί να σας ανακουφίσει από την πρώτη κιόλας χρήση.

Είναι χιλιάδες οι μαρτυρίες χρηστών που κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να απαλλαγούν από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

 • Περιέχει μόνο φυσικά συστατικά
 • Σταματά άμεσα τη φαγούρα
 • Ρυθμίζει την εφίδρωση

Έχετε σήμερα την ευκαιρία να το αποκτήσετε ακριβώς στην μισή τιμή!

Promicil

Σας δείχνω τον καλύτερο τρόπο να το χρησιμοποιήσετε και δίνω σύνδεσμο για να το αποκτήσετε κι εσείς με -50% ΕΚΠΤΩΣΗ!

(Η προσφορά ενδέχεται να έχει ήδη λήξει!)

Η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης, θα σας βοηθήσει ώστε να τη θεραπεύσετε χωρίς ταλαιπωρία, εύκολα και με ιδιαίτερη επιτυχία.

Εναλλακτικές Επιλογές Θεραπείας Για Τους Μύκητες Στα Νύχια

Γνωρίζοντας πως οι μύκητες αναπτύσσονται σε ζεστό και υγρό περιβάλλον, πάρτε τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, ώστε να μην αντιμετωπίσετε την ενοχλητική αυτή πάθηση.

 • Φροντίστε να διατηρείτε καθαρά και στεγνά τα πόδια σας.
 • Μην φοράτε ιδρωμένες κάλτσες ή παπούτσια για πολύ ώρα.
 • Μην περπατάτε με γυμνά πόδια σε δημόσια ντους ή πισίνες.
 • Μη κάθεστε χωρίς ψάθα ή πετσέτα στην άμμο, όταν πηγαίνετε στη θάλασσα.
 • Κόβετε προσεκτικά τα νύχια σας και αφαιρέστε τα σημεία που έχουν πάχυνση.
 • Απολυμαίνετε πάντα τα εργαλεία που περιποιείστε τα νύχια σας.

Αν παρόλα αυτά δεν μπορέσετε να την αποφύγετε, σας δίνουμε ακόμα μερικούς απλούς τρόπους για την θεραπεία της στο σπίτι σχεδόν χωρίς χρήματα.

#2 – Θεραπεία Με Χλωρίνη

Η χλωρίνη ως σπιτική θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και ομολογώ πώς ήταν η πρώτη επιλογή για το πρόβλημα μου.

Σίγουρα γνωρίζετε πως είναι ένα ισχυρό οξειδωτικό, με μεγάλο εύρος εφαρμογών. Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία, για να απολυμανθούν οι τροφοδοσίες της δημόσιας ύδρευσης, οι πισίνες και ως καθαριστικό και λευκαντικό οικιακής χρήσης. Το υποχλωριώδες νάτριο που περιέχει η χλωρίνη, σκοτώνει το 99,9% των μικροβίων, μυκήτων και βακτηρίων.

Είναι πολύ αποτελεσματική η απολυμαντική της δράση, γι΄αυτό όλο και πιο πολλοί άνθρωποι την χρησιμοποιούν για την θεραπεία της ονυχομυκητίασης. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε πως είναι μια επικίνδυνη χημική ουσία, που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην επιδερμίδα και στην υγεία γενικότερα, εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Εάν αποφασίσετε να θεραπεύσετε τους μύκητες των νυχιών με χλωρίνη, πρέπει να ακολουθήσετε πιστά όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, ώστε να είναι ασφαλής η χρήση της.

Είναι ένας πολύ φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μυκητίασης των νυχιών.

Ας δούμε πως γίνεται:

 • Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας (όχι περισσότερο) χλωρίνη.
 • Βάλτε μέσα τα πόδια σας και αφήστε τα περίπου δέκα λεπτά.
 • Στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στεγνώστε πολύ καλά με καθαρή και απαλή πετσέτα. Κάντε το δύο φορές την εβδομάδα μέχρι να απαλλαγείτε τελείως από αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.

Προσοχή όμως: Αν υπάρχουν εκδορές ή πληγές στα πόδια σας, τότε η χλωρίνη ίσως να μην είναι καλή ιδέα. Δείτε εναλλακτικά το Promicil που είναι απόλυτα ασφαλές.

#3 – Θεραπεία Με Ξύδι

Ένας άλλος φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για τους μύκητες νυχιών, είναι το λευκό ξύδι. Είναι μία από τις καλύτερες λύσεις για θεραπεία στο σπίτι και μου φαίνεται απόλυτα ασφαλής.

Μύκητες Νυχιών Θεραπεία Με Ξύδι

Το ξύδι είναι ένα όξινο υγρό με ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Περιέχει οργανικά οξέα που καταστρέφουν τους μικροοργανισμούς και σταματούν την μόλυνση. Μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του μύκητα και να ανακουφίσει από τον κνησμό.

Το λευκό ξίδι μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία και άλλων προβλημάτων των ποδιών, όπως το «πόδι του αθλητή», οι κράμπες και οι φουσκάλες.

Η χρήση του είναι πολύ εύκολη και απλή.

 • Απλώς αναμείξτε πέντε μέρη χλιαρό νερό με ένα μέρος λευκό ξύδι και μουλιάστε τα πόδια σας για 10 με 15 λεπτά.
 • Στεγνώστε επιμελώς και περιμένετε λίγο πριν φορέσετε τα παπούτσια σας.
 • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία καθημερινά, μέχρι να υποχωρήσουν τελείως οι μύκητες.

Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το ξύδι με μηλόξυδο. Επίσης μπορείτε να ετοιμάσετε μια πάστα από μηλόξυδο και ριζάλευρο και να την εφαρμόσετε με λίγο βαμβάκι επάνω στην προβληματική περιοχή. Θα κάνει θαύματα στην επίλυση του προβλήματος.

#4 – Θεραπεία Με Vicks

Το Vicks σίγουρα το γνωρίζετε για τις ευεργετικές του ιδιότητες, ενάντια στο κρύωμα και το συνάχι.

Όμως μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη έδειξε πως τα συστατικά που περιέχει, η καμφορά και ο ευκάλυπτος, μπορούν να βοηθήσουν επιτυχώς στη θεραπεία της ονυχομυκητίασης.

 • Κάντε επαλείψεις επάνω στην προβληματικό νύχι καθημερινά με Vicks και μετά φορέστε βαμβακερές κάλτσες.
 • Αφήστε τουλάχιστον δύο ώρες.
 • Καλύτερα είναι να κάνετε επαλείψεις το βράδυ, για να μπορέσει να δράσει όλη τη νύχτα.
 • Πάντα μετά τη χρήση του πλένετε τα πόδια σας με ζεστό νερό και να στεγνώνετε σχολαστικά, ώστε να μην μένει καθόλου υγρασία.

Όταν το νύχι που έχει προσβληθεί από τους μύκητες αρχίσει να σκουραίνει, σημαίνει ότι το Vicks λειτουργεί και θα σας απαλλάξει από αυτούς. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ξέρω από φίλες ότι μπορεί να δώσει κάποια αποδεκτά αποτελέσματα.

#5 – Θεραπεία Με Οξυζενέ

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου ή το γνωστό μας οξυζενέ, είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό που αποτελείται μόνο από νερό και οξυγόνο. Παλαιότερα, πριν αντικατασταθεί από τα σύγχρονα απολυμαντικά, αποτελούσε απαραίτητο συμπλήρωμα στο κουτί με τις πρώτες βοήθειες.

Μύκητες Νυχιών Θεραπεία Με Οξυζενέ

Οι απολυμαντικές και ιαματικές του ιδιότητες το καθιστούν πολύ χρήσιμο και στην περίπτωση της ονυχομυκητίασης, αν και καλό θα ήταν να μην περιμένετε θεαματική αλλαγή στην εικόνα των ποδιών σας.

 • Βυθίστε τα πόδια σας σε ένα διάλυμα από ένα μέρος οξυζενέ και τέσσερα μέρη νερού και αφήστε τα για 15 έως 20 λεπτά.
 • Κάντε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα και μέχρι να εξαφανιστούν οι μύκητες.

Άλλος ένας εύκολος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το οξυζενέ είναι να γεμίσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ίσα μέρη νερού και οξυζενέ και να ψεκάζετε με αυτό την περιοχή που έχει προσβληθεί, πολλές φορές την ημέρα και σύντομα θα απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα.

#6 – Θεραπεία Με Φάρμακα

Η αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης με φάρμακα, που θα σας προτείνει ο γιατρός σας, γίνεται εφόσον η λοίμωξη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και εδώ θέλω λίγο την προσοχή σας.

Σε αυτή τη περίπτωση η πάθηση είναι αρκετά επώδυνη. Το μολυσμένο νύχι έχει πάρει μαύρο χρώμα, μυρίζει άσχημα και το περπάτημα γίνεται με δυσκολία. Η θεραπεία με φάρμακα περιλαμβάνει κρέμες ή διαλύματα, που εφαρμόζονται τοπικά στην πληγείσα περιοχή.

Επίσης, ανάλογα με το στάδιο το οποίο βρίσκεται η μόλυνση, ο γιατρός μπορεί να κρίνει απαραίτητη τη χορήγηση φαρμάκων από το στόμα. Αυτές οι φαρμακευτικές αγωγές εκτός από το αυξημένο κόστος και τις παρενέργειες που μπορεί να έχουν, χρειάζονται περίπου δύο με τέσσερις μήνες για να δώσουν αποτελέσματα.

#7 – Θεραπεία Με Laser

Άλλη μια επιλογή για τη θεραπεία των μυκήτων των νυχιών είναι το laser. Μια σύγχρονη θεραπεία, χωρίς παρενέργειες, ανώδυνη και πολύ αποτελεσματική. Το φως του laser εξουδετερώνει τους μύκητες, με φυσικό τρόπο, αφού αυτοί δεν επιζούν σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 55ο C.

Για την πλήρη αποκατάσταση μπορεί να χρειαστούν 5 με 7 συνεδρίες, διάρκειας 10 λεπτών. Και εδώ το κόστος είναι υψηλό, αλλά σίγουρα τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.

Μην αφήνετε τη μόλυνση να προχωρήσει. Δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με φάρμακα, ή να πληρώσετε ακριβές αγωγές, για να αντιμετωπίσετε ένα απλό μύκητα. Όταν αντιληφθείτε πως έχετε προσβληθεί, ακολουθήστε έναν από τους παραπάνω απλούς και φυσικούς τρόπους που σας προτείνουμε.

Κλείνοντας – Η Καλύτερη Επιλογή!

➠  Τo Promicil προσφέρει την ασφαλέστερη λύση για την υγεία των ποδιών.

Όταν τα νύχια προσβληθούν από το μύκητα, αρχίζουν να εμφανίζουν διάφορες αλλοιώσεις. Όπως, να είναι πολύ εύθραυστα και να θρυμματίζονται οι άκρες τους.

Η άσχημη μυρωδιά, η φαγούρα και ο πόνος είναι από τα κύρια συμπτώματα. Υπάρχει πρήξιμο στο εσωτερικό των νυχιών, με αποτέλεσμα την μερική ή ολική αποκόλλησή τους.

Σχηματίζονται στην επιφάνεια σκούρες κηλίδες, καθώς και ρωγμές, που επιτρέπουν σε πολλούς βλαβερούς μικροοργανισμούς να εισέλθουν στο δέρμα και να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Promicil

(Η προσφορά ενδέχεται να έχει ήδη λήξει!)

Αν δεν χάσετε χρόνο και κινηθείτε άμεσα, θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τους μύκητες νυχιών. Αρκεί να προλάβετε το πρόβλημα στην αρχή του!Μπορεί επίσης να σας αρέσει
2 Σχόλια
 1. Κώστας λέει

  Ποσό κοστίζει η κάθε συνέδρια με laser για ονυχομυκητιαση των 2 μεγαλων δακτύλων των ποδιών?
  Πως μπορεί κάποιος να κλίσει ραντεβού ?

  1. admin λέει

   Γεια σας. Δεν μπορούμε να σας κλείσουμε εμείς ραντεβού. Η σελίδα μας περιέχει εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο. Για θεραπεία θα πρέπει να μιλήσετε με επαγγελματία γιατρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.