Πρησμένα Πόδια – Όλες Οι Αιτίες Που Προκαλούν Πρήξιμο +10 Εύκολες Λύσεις

Υπάρχουν εύκολες και δύσκολες λύσεις. Η επιλογή δική σας!

Αν σας ταλαιπωρούν τα πρησμένα πόδια από την ορθοστασία και την κούραση, σήμερα θα πάρετε απαντήσεις στα ερωτήματα σας. Ξέρω καλά πώς είναι να νιώθεις ότι χρειάζεται να φορέσεις ένα νούμερο μεγαλύτερο παπούτσι.

Ιδανική λύση στο πρόβλημα κατά την γνώμη μου, είναι η κρέμα για τα πόδια Varikosette. Διαβάστε οπωσδήποτε την αξιολόγηση μου ΕΔΩ, πριν φύγετε από το YgeiaKaiOmorfia.gr.

Πρησμένα ΠόδιαH κατακράτηση υγρών στους αστραγάλους και στις γάμπες, έχει σαν συνέπεια το φούσκωμα ή το πρήξιμο των ποδιών.

Αυτό καλείται οίδημα. Αποτελεί συχνό ιατρικό πρόβλημα και αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα παθολογικών καταστάσεων.

Το οίδημα δημιουργείται όταν το σώμα δεν μπορεί να καταπολεμήσει την βαρύτητα. Έτσι το αίμα δεν μετακινείται προς την σωστή κατεύθυνση, που είναι η καρδιά και παλινδρομεί πίσω στα πόδια.

Συνεπώς οι αστράγαλοι, οι γάμπες και γενικά τα πόδια διογκώνονται.

Το οίδημα δεν είναι από μόνο του σοβαρό πρόβλημα. Μπορεί όμως να καταδεικνύει την παρουσία άλλων σοβαρών παθήσεων.

Εάν δείτε το ένα πόδι πρησμένο πολύ περισσότερο από το άλλο, καλέστε αμέσως το γιατρό σας. Ίσως η αιτία που προκάλεσε το πρήξιμο, να είναι θρόμβωση και φυσικά δεν θέλετε να περιμένετε να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Αυτό το δυσάρεστο πρήξιμο, το οίδημα, δεν είναι κάποια πάθηση. Είναι απλώς ένα σύμπτωμα. Ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να βρείτε τι το προκάλεσε.

Μόνο ο γιατρός σας με τις κατάλληλες εξετάσεις, θα μπορέσει να βρει τι είναι αυτό που προκαλεί πρησμένα πόδια κατά περίπτωση. Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα.

Πρησμένα Πόδια – Αιτίες

Το οίδημα στα κάτω άκρα είναι συχνό σύμπτωμα, συνήθως παροδικό και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Μπορεί να εμφανιστεί σιγά-σιγά ή απότομα, στο ένα πόδι ή και στα δύο συγχρόνως.

ΑιτίεςΣε κάποιες περιπτώσεις εκδηλώνεται με ήπια μορφή και σε άλλες πιο έντονη. Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του οιδήματος έχουν, η παχυσαρκία και η προχωρημένη ηλικία.

Μετά από πολύωρο περπάτημα, ή ορθοστασία, ή καθιστική θέση, είναι πιθανό να δημιουργηθεί οίδημα στα πόδια.

Σε αυτές τις αθώες περιπτώσεις, το πρήξιμο μπορεί πολύ εύκολα να εξαφανιστεί, μετά από τη νυχτερινή ξεκούραση.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μερικά μικρά διαλείμματος με τα πόδια πάνω σε μαξιλάρι, θα βοηθήσουν να επανέλθει η κυκλοφορία του αίματος και θα αποτρέψουν επιδείνωση της κατάστασης.

Προσοχή: Όταν μετά από επαρκή ξεκούραση ή από τον νυχτερινό ύπνο, το πρήξιμο δεν υποχωρεί ή ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλα συμπτώματα, ίσως αυτό να προαναγγέλλει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

1. Εγκυμοσύνη

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν τα πόδια είναι ελαφρώς πρησμένα, είναι φυσιολογικό και δεν είναι λόγος ανησυχίας. Αν όμως το πρήξιμο είναι έντονο και συνδυάζεται με πονοκέφαλους, εμετούς, ναυτία και κοιλιακούς πόνους, η επίσκεψη στον γιατρό είναι απαραίτητη.

2. Τραυματισμός ή Διάστρεμμα

Ένας μικροτραυματισμός στο κάτω μέρος των ποδιών, ίσως είναι η αιτία για να προκληθεί πρήξιμο στα πόδια. Συνήθως αυτό είναι διάστρεμμα του αστραγάλου. Είναι πολύ εύκολο να προκληθεί και αν υποχωρήσει τις επόμενες ώρες, δεν είναι κάτι σοβαρό. Αν όμως την επόμενη ημέρα το πρήξιμο εξακολουθεί να υπάρχει ή εκείνο το σημείο έχει μελανιάσει, τότε η καλύτερη λύση είναι να σας δει ένας ορθοπεδικός γιατρός.

3. Φλεβική Ανεπάρκεια

Άλλη μια αιτία που τα πόδια πρήζονται, είναι η φλεβική ανεπάρκεια. Όταν κάποιες φλέβες έχουν υποστεί βλάβη (κιρσοί) τότε οι υγιείς φλέβες αναλαμβάνουν να μεταφέρουν το αίμα στην καρδιά. Όταν όμως και οι υγιείς φλέβες δεν μπορούν να εκτελέσουν το έργο τους επαρκώς, το αίμα λιμνάζει και προκαλεί διόγκωση στο κατώτερο σημείο του ποδιού που έχει πρόβλημα. Αυτή είναι η φλεβική ανεπάρκεια.

4. Θρόμβωση – Θρομβοφλεβίτιδα

Είναι μια σοβαρή περίπτωση, καθώς μπορεί να ευθύνεται για πολλές επιπλοκές όπως, δυνατός πόνος, πρήξιμο, μόνιμη βλάβη στο πόδι, ακόμα και πνευμονική εμβολή. Θρόμβος στις φλέβες μπορεί να δημιουργηθεί από παρατεταμένη κατάκλιση, από κληρονομική επιβάρυνση ή από την ύπαρξη κιρσών.

Πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό σας, αν το πρήξιμο δεν υποχωρεί, αν αισθανθείτε δύσπνοια, πλευριτικό άλγος ή ξαφνικό πόνο στο στήθος.

5. Λεμφοίδημα

Η απουσία ή η δυσλειτουργία των λεμφαγγείων, έχει σας αποτέλεσμα την συσσώρευση μεγάλης ποσότητας λέμφου και τη δημιουργία του λεμφοιδήματος. Στην αρχή είναι μια ήπια κατάσταση, που όμως αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά και έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές όπως, τη δημιουργία ινώδους ιστού, αυξημένη εμφάνιση κυστιδίων και συχνές τοπικές λοιμώξεις.

6. Μολύνσεις

Σημαντική είναι η καλή υγεία των ποδιών. Μικρά και ασήμαντα έλκη, που δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα, ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων και μολύνσεων. Τα έλκη που δεν επουλώνονται, δηλώνουν τις περισσότερες φορές την ύπαρξη διαβήτη.

Η σωστή καθημερινή υγιεινή, η πρόληψη από μολύνσεις που αφορούν και τα νύχια (σχετικό προϊόν), το πλύσιμο και απαραίτητα το στέγνωμα των ποδιών και ο έλεγχος για τυχόν πληγές, θα βοηθήσουν ώστε να αποφευχθούν διάφορα δυσάρεστα προβλήματα.

7. Φαρμακολογικές Παρενέργειες

Τα πρησμένα πόδια μπορεί να προκύπτουν ως παρενέργεια φαρμάκων όπως: Στεροειδή, Αντιφλεγμονώδη, Ορμόνες, Αντιυπερτασικά, Αντικαταθλιπτικά ή φάρμακα για τον διαβήτη.

8. Παθήσεις της Καρδιάς των Νεφρών και του Ήπατος

Τα πρησμένα πόδια από κατακράτηση υγρών δεν είναι μια απλή υπόθεση. Μπορεί να δημιουργηθεί από παθήσεις της καρδιάς ή των νεφρών. Επίσης παθήσεις του ήπατος είναι υπεύθυνες για την μειωμένη παραγωγή αλβουμίνης, με συνέπεια τη διαρροή υγρών από τα αγγεία και κατ΄επέκταση τη δημιουργία πρηξίματος.

Ο γιατρός με τις εξειδικευμένες εξετάσεις που θα σας προτείνει, θα μπορέσει να αξιολογήσει την κατάσταση του προβλήματος και την αιτία που το προκαλεί, ώστε να προβεί στην σωστή αντιμετώπισή του.

10 Εύκολοι Τρόποι Για Να Διώξετε Το Πρήξιμο Στα Πόδια

Ανεξάρτητα με την αιτία που προκαλεί τα πρηξίματα των ποδιών, μερικά προληπτικά μέτρα θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τα δυσάρεστα συμπτώματα και ίσως προλάβουν την επιδείνωση της κατάστασης.

Πρήξιμο Στα Πόδια

#1- Συμπληρώστε Το Μαγνήσιο

Συμμετοχή στη δημιουργία οιδήματος μπορεί να έχει και η έλλειψη μαγνησίου. Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν μαγνήσιο όπως μπανάνες, κακάο, φρούτα και λαχανικά, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

Επίσης ένα καλό συμπλήρωμα μαγνησίου, θα συμβάλει στη βελτίωση του προβλήματος στα πρησμένα πόδια.

Συνήθως η ΣΔ είναι 350mg ημερησίως, αλλά καλύτερα την ακριβή δοσολογία να την υποδείξει ο γιατρός σας.

Προσέξτε ιδιαίτερα αν είστε έγκυος και λαμβάνετε και άλλες βιταμίνες, πιθανότατα αυτές να περιέχουν και μαγνήσιο.

#2 – Κάντε Γιόγκα

Είναι γνωστά τα οφέλη της άσκησης στον οργανισμό. Στην προκειμένη περίπτωση ένας πολύ καλός τρόπος βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος, είναι η γιόγκα. Θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στο συγκεκριμένο κυκλοφοριακό σύστημα. Ένας εκπαιδευτής θα σας προτείνει τις σωστές ασκήσεις για την περίπτωσή σας, ειδικά αν δεν έχετε ξανά ασχοληθεί με την γιόγκα.

#3 – Κάντε Σκωτσέζικο Ντους

Ίσως να σας φανεί λίγο περίεργο, αλλά το σκωτσέζικο ντους (εναλλαγή κρύου-ζεστού νερού), μπορεί να κάνει θαύματα. Η εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού για μερικά λεπτά κάθε φορά, θα ενισχύσει τα αγγεία, θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, θα αποτρέψει την δημιουργία φλεγμονής και θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης οιδήματος. Επίσης θα αισθάνεστε τα πόδια σας ανάλαφρα και ξεκούραστα.

#4 – Χρησιμοποιήστε Αιθέρια έλαια

Ένα απαλό τρίψιμο με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ αναμεμιγμένες με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο και θα τονώσουν το λεμφικό σύστημα. Κάντε κυκλικές κινήσεις, με φορά από κάτω προς τα επάνω. Δώστε μεγαλύτερη έμφαση στα πέλματα και ασκήστε πίεση σε κάθε σημείο για μερικά δευτερόλεπτα. Εκεί είναι τα σημεία που ενεργοποιούν το λεμφικό σύστημα.

#5 – Προσθέστε Αλάτι Epsom Στο Μπάνιο Σας

Το θειικό μαγνήσιο ή όπως είναι ευρέως γνωστό ως αλάτι Epsom, μπορεί να κάνει θαύματα στα πρησμένα σας πόδια. Δύο γεμάτες χούφτες αλάτι Epsom στη μπανιέρα ή μια χούφτα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, αρκούν για μπορέσετε να νιώσετε τις ευεργετικές του ιδιότητες. Απορροφάται μέσω του δέρματος και βοηθά να μειωθούν αισθητά τα πρηξίματα και οι φλεγμονές.

#6 – Κλείστε Ραντεβού Για Θεραπευτικό Μασάζ

Ένας φυσικοθεραπευτής μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ ικανοποιητικά τις προβληματικές περιοχές των ποδιών, με εξειδικευμένο θεραπευτικό μασάζ, ανάλογα με την περίπτωσή σας. Ιδανικό για παθήσεις που συνδυάζονται με κατακράτηση υγρών (οίδημα), είναι το λεμφικό μασάζ που βοηθά στην αποσυμφόρηση της πάσχουσας περιοχής και προάγει ένα υγιές λεμφικό σύστημα και την πλήρη λειτουργία του.

#7 – Φορέστε Κάλτσες Συμπίεσης

Οι ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, ίσως είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της φλεβικής ανεπάρκειας . Με την πίεση που ασκούν στα πόδια φροντίζουν τη σωστή ροή του αίματος στις φλέβες και την αποτροπή διόγκωσης αυτών. Οι ελαστικές αυτές κάλτσες δεν είναι ίδιες για όλα τα προβλήματα των ποδιών. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ώστε να σας συστήσει τις κατάλληλες για σας κάλτσες.

#8 – Υπερυψώστε Τα Πόδια Σας

Η βαρύτητα δεν είναι φίλος σας όταν πρόκειται για οίδημα, έτσι ανυψώστε τα πόδια σας σε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται. Όταν χαλαρώνετε το βράδυ, στηρίξτε τα πόδια σας σε μερικά μαξιλάρια. Το ιδανικότερο είναι να τοποθετήσετε τα πόδια σας πάνω από το ύψος της καρδιάς. Εδώ βοηθά η βαρύτητα.

Τις ώρες που εργάζεστε προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να στηρίξετε τα πόδια σας λίγο πιο ψιλά. Ακόμα και αυτό το λίγο μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά στο πρήξιμο των ποδιών σας.

#9 – Κολυμπήστε

Το κολύμπι ή ακόμα και μόνο να επιπλέετε στο νερό, μπορεί να βοηθήσει με τα πρησμένα πόδια και τους αστραγάλους. Η πίεση από το νερό δίνει στο κυκλοφορικό σας σύστημα ένα διάλειμμα από τη συνεχή έλξη της βαρύτητας. Αν δεν διαθέτετε πισίνα, κατά τους χειμερινούς μήνες γραφτείτε στο κοντινό σας κολυμβητήριο.

#10 – Αποφύγετε Το Αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού συμβάλλει σημαντικά στην κατακράτηση υγρών και στη διόγκωση των ποδιών. Η αύξηση της πρόσληψης υγρών μπορεί να βοηθήσει στην αραίωση του αλατιού στον οργανισμό σας. Στόχος για 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα για να ξεπλυθεί το περιττό αλάτι.

Ακόμη καλύτερα ρίξτε σε ένα ποτήρι δροσερό νερό, μερικές φέτες αγγουριού και λεμονιού και απολαύστε το. Και τα δύο αυτά φρούτα έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οπότε κάποια βοήθεια μπορούν να προσφέρουν.

Πρήξιμο Ποδιών: Η Καλύτερη Λύση Στην Ελληνική Αγορά!

Μπορείτε να ανακουφίσετε τα πόδια σας χρησιμοποιώντας μια αποτελεσματική κρέμα για το πρήξιμο. Η καλύτερη επιλογή μέχρι τώρα, είναι το Varikosette και σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.

Varikosette

Έχει λογική τιμή και σίγουρα αποτελέσματα.

Μπορεί να διώξει το φούσκωμα και να ξεκουράσει τα πόδια σας από την πρώτη κιόλας χρήση, και μέσα σε δυο τρεις εβδομάδες να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε και τις αιτίες που προκαλούν το πρήξιμο στα πόδια σας.

➠  Διαβάστε εδώ την ειλικρινή αξιολόγηση μου!

Είμαι σίγουρη ότι αυτό το προϊόν θα βρίσκεται μόνιμα στο ντουλάπι της τουαλέτας σας, ακριβώς όπως βρίσκεται και στο δικό μου.

Από την ημέρα που μου έλυσε το πρόβλημα, μέχρι σήμερα, έχω πάντα διαθέσιμη μια κρέμα Varikosette για προληπτικούς λόγους.

Ελπίζω να σας βοήθησα, στην προσπάθεια σας για την αντιμετώπιση του πρηξίματος στα πόδια και τους αστραγάλους. Αν και εσείς έχετε ανακαλύψει φυσικούς τρόπους που βοηθούν τα πρησμένα πόδια, θα ήθελα πάρα πολύ να τους αναφέρετε στα σχόλια. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.